26 Ekim 2008 Pazar

Hem manzara hem de lezzet için 'Konak'layın



Hem manzara hem de lezzet için 'Konak'layın: Galata Konak Cafe
Eski ve gözden düşmüş, orta halli bir semt olarak bildiğimiz Galata-Kuledibi son zamanlarda bir hareketlilik içinde. Festival, şenlikler, yapılan restorasyonlarla hızla yükselişe geçen semt, aslında manzarasıyla büyüleyici bir güzellik sunuyor. Boğaz'la Haliç arasında kalan ve eski İstanbul'un izlerini günümüze taşıyan Kuledibi'nde yer alan Galata Konak Cafe, İstanbul'u yaşamak ve doyumsuz lezzetlerin tadına varmak isteyenlere iyi bir alternatif sunuyor.
Galata Kulesi'nin hemen alt sokağında yer alan ve iki yıl önce açılan Galata Konak Cafe, kesinlikle kendinizi rahat hissedebileceğiniz nezih bir mekan. Dört katlı yapının giriş katında şirin bir pastane var.

Soluklanıp çay içmek, enfes pastalardan tatmak, bir keyif kahvesi içip mola vermek için ideal. Merdivenlerle ya da asansörle yukarı çıktığınızda manzaranın çarpıcılığı da artıyor. Üçüncü kattaki kapalı bölümden yukarı teras katına çıktığınızda İstanbul'un güzelliği gözler önüne seriliyor.

150 kişinin aynı anda yararlanabildiği mekanın sahibi Erhan Akı, binanın kendi evleri olduğunu söylüyor. Zaten binanın bir katında da kendisi yaşıyor. Kimseden borç almadan, ufak tefek evi kafeye çevirmeye karar veren Erhan Bey, tam 7 yıl süren bir çalışmanın ardından mekanı tamamlamış. İç dekorunun tamamını kendisi yapan Akı ortaya her bakımdan güzel bir yer çıkarmış. Buna harika İstanbul manzarasını da ekleyince insan buradan ayrılmak istemiyor. "Biraz akıntıya karşı ters yürüdük. Bu kadar büyütme niyetimiz yoktu. Ben bir istedim Allah bin verdi." diyen Akı, restoran&cafe'nin nezih bir müşterisi olduğunu ve burasının isminin kulaktan kulağa yayıldığını söylüyor. 18 kişilik bir personelle her gün sabah 08.00'den gece 24.00'e kadar hizmet veren Galata Konak Cafe, yemekle kafe tarzını buluşturuyor.

Fiyatlar da konumuna ve lezzetine göre oldukça makul. Alkolsüz olan kafe hiçbir konuda iddia amacı gütmese de yemeklerinin harika olduğunu söyleyebilirim. İçtiğim mercimek çorbası da, yediğim patates tava, kuzu eti, köfte ve özel yoğurtla yapılan Konak Kebabı da enfesti. İlk fırsatta bonfile çeşitlerini de denemek için gideceğim.

Gencinden yaşlısına her yaştan insanın geldiği Galata Konak Cafe, dünya mutfağının ızgara, salata, makarna ve pasta çeşitlerini menüsünde bulunduruyor. Canınız ne istiyorsa burada bulmanız mümkün. Hijyene ve lezzete oldukça önem veren mekanın en güzel taraflarından birisi de pazar sabahları açık büfe kahvaltının olması.

Peynir, zeytin çeşitleri, meyveler, sigara böreği, açmalardan oluşan ve sınırsız çay içebileceğiniz açık büfe kahvaltı 25 YTL. "Ben burayı babam için yaptım aslında. Biz babam rahatsızlanınca sudan çıkmış balığa döndük. Onun gözünün önüne güzel bir şey çıkaralım niyetiyle bu işe girdim." diyen Erhan Akı, dört kardeşiyle birlikte bu mekanı işlettiklerini kaydediyor.

Çok harika kahve çeşitleri bulunan Galata Konak Cafe'nin nezih ortamında çalınan müzikler de sohbetinize eşlik ediyor. Wireless imkanı da bulunan mekanda kredi kartı geçmiyor. Her tür toplantı, düğün ve nişan törenlerinde kullanabileceğiniz kafe, hafta sonları yoğun oluyor. Galata Kulesi'nden turistlerin görerek geldiği bu mekanı görmeden geçmeyin bence. Hem manzaranın hem de lezzetin keyfini güvenle yaşamak istiyorsanız burada 'konak'layabilirsiniz...



Hem seyirlik hem tadımlık

Kahvaltı tabağı: 17,5 YTL

Omletler: 7-8 YTL

Çorbalar: 5 YTL

Ara sıcaklar: 6-13 YTL

Sandviç çeşitleri: 7-11 YTL

Etli dürüm (yeşillik ve patates ile): 15 YTL

Tavuklu dürüm: 13 YTL

Makarna çeşitleri (6 çeşit): 13-14 YTL

Salatalar (8 çeşit): 8,5-13 YTL

Konak kebabı: 25 YTL

Köfte ızgara: 15 YTL

Bonfileler: 26 YTL

Kuzu ve mantarlı et sote: 17 YTL

Kuzu külbastı: 24 YTL

Tavuk şiş: 13 YTL

Piliç şinitzel-madalyon: 14 YTL

Çay: 2,5 YTL

Bitki çayları: 3,5 YTL

Ekspresso: 6 YTL

Latte-Mocca-Filtre kahve: 7 YTL

Türk kahvesi-Nescafe: 6 YTL

Sıkma meyve suları: 7,5 YTL

Buzlu içecekler: 8 YTL

Dilim pastalar: 6,5 YTL

Tatlılar: 6 YTL

Galata'dan mideye yol gider

Galata Konak Kafe

Bereket Zade Mah. Hacı Ali Sok.

No: 2 Kuledibi-Beyoğlu-İstanbul

Tel: 0212 252 53 46

RESMİ WEB SİTESİ: http://www.galatakonakcafe.com








KÖŞE BUCAK İSTANBUL







Windows Live Messenger'ın için ücretsiz güncelleştirme! Buraya tıkla!

Hiç yorum yok: