14 Ağustos 2009 Cuma

MÜZİSYENLER KAHVESİ

.
MÜZİSYENLER KAHVESİ
.

Dede Efendi, Itri gibi müzisyenlerin bestelerini yaptığı, biraraya gelip sohbet ve meşk ettiği, öğrencilerine ders verdiği Eyüp Müzisyenler Kahvesi, konuklarına, her haftasonu muhteşem Haliç manzarası eşliğinde köy kahvaltısı keyfi sunuyor.

.

Eyüp Belediyesi tarafından işletilen ve hem damak zevkine hitap eden menüsüyle hem de uygun fiyatlarıyla ilgi çeken Müzisyenler Kahvesi, kısa bir süre sonra Türk müziği sohbetlerine, fasıllarına da sahne olacak… Eyüp Belediyesi, tarihte çok değerli müzisyenlerin beste ve güftelerini yaptığı, dönemin usta kalemlerinin romanlarına ilham kaynağı olan Müzisyenler Kahvesi’nde sanatsal etkinlikler de düzenleyecek…

.

Kültür ve sanata verdiği önemi sık sık vurgulayan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, III. Sultan Selim’in annesi Mihrişah Sultan tarafından iskelenin yanında yaptırılan, 1986 yılında yol çalışmaları sırasında yıkıldıktan sonra Belediye tarafından aslına uygun olarak inşa edilen kahvenin tarihi önemine yakışır şekilde değerlendirileceğini belirtti.

.

21. Yüzyıl başlarına dek önemli bestekarların buluşma yeri olan kahvede hem meşk yapılıyor hem de musiki dersleri veriliyordu. Edebiyatçıların, bilim adamlarının ve aydınların toplantı yeri olan Müzisyenler Kahvesi, devrin önemli müzik adamlarının buluşma noktası olmuştu. Ünlü yazar Ahmet Rasim de günde dört beş kez buraya gelir, Zekai Dede’nin sayesinde musikimizin nağmelerini dinlermiş.

.

ADRES: Haliç yolu üzeri - İskele ile Teleferik arası

.

.

.

.

.

.

.

Hiç yorum yok: